"Recorreguts". Un passeig per l'obra de Margarita Andreu a la Tecla Sala. Fins el 28 de maig.

 

El Centre d’Art Tecla Sala dedica a Margarita Andreu l’exposició “Recorreguts”, un passeig per l’esperit de l’artista a través de les diferents arts que va conrear: fotografia, instal·lacions, gravats, vídeos, dibuixos i pintures que li van servir de suport per mostrar la constant reflexió sobre les relacions entre la llum i l’espai, el so, el color i la transparència. Aquesta manera de treballar va quedar palesa en la intervenció que va fer al tram soterrat de la Granvia l’any 2006.

 Amb una cinquantena d’obres procedents de la col·lecció particular de la família, de la Fundació Vila Casas i de l’Ateneu Barcelonès, el Centre d’Art Tecla Sala dóna a conèixer el treball d’una artista que va fer de l’espai públic el centre de la seva obra artística.

 Margarita Andreu (Cercs, 1953 – Barcelona, 2013) va ser una artista multidisciplinària que va dur a terme una recerca permanent sobre les percepcions i el lloc de cadascú davant el binomi espai-temps. La llum, el so o el color, els materials, la simbologia dels temes i l’espai urbà es transformen contínuament en les seves mans com un reflex dels canvis constants de la societat contemporània.

 Muntada amb un esperit didàctic, l’exposició “Recorreguts” s’estructura en set àmbits: De la pintura a l’espai; L’espai com a suport; El moviment; El color; La línia; El procés, i L’arxiu, que expliquen l’evolució i els processos creatius de l’artista.

 La mostra parteix de l’inici de l’artista, orientat cap al dibuix i la pintura amb el paisatge com activitat habitual. L’espai va ser un referent constant en el treball de Margarita Andreu, materialitzat en instal·lacions efímeres i adaptades a espais diversos però també relacionades amb el teixit urbà i l’arquitectura; la captació del moviment real i la percepció dels canvis.

 L’exposició ensenya també el procés de creació, amb el taller com a testimoni de la intensitat del treball de Margarita Andreu. Els documents que es conserven mostren la voluntat d’experimentació: apunts, llibretes amb anotacions, dibuixos, fotografies, proves, maquetes...

 Cal destacar l’espai dedicat a la intervenció realitzada al tram soterrat de la Granvia amb una obra videogràfica, dibuixos i proves fetes per l’artista i un audiovisual sobre aquest projecte.

 L’exposició, comissariada per Teresa Camps i Liliana Marín, s’inaugura dijous, 16 de febrer, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 28 de maig.

 

 El Beer Festival llega a L'Hospitalet del 24 al 26 de Marzo

Ell festival más importante de Cerveza Artesana del sur de Europa, que reúne cada año a profesionales del sector de la cerveza artesana se celebrará en La Farga .

Los organizadores han dado un paso adelante en su proceso de crecimiento en dimensiones, comodidad y profesionalización y han elegido nuestras instalaciones para hacerlo posible, con un total de 4.500m2 a disposición de este certamen internacional.

Uno de los motivos para escoger La Farga ha sido la visión que el BBF tiene de L’Hospitalet como ciudad clave para potenciar su Distrito Cultural y Gastronómico que invita a colectivos que favorecen la relación entre creadores, productores y ciudadanía. Por otra parte para la organización, La Farga se ha convertido en los últimos años en uno de los centros neurálgicos de diferentes actividades culturales de ámbito metropolitano. Recinto utilizado para la organización de ferias de diferentes sectores lúdicos o profesionales, y también de actividades como congresos, jornadas de todo tipo y actos multitudinarios.

El BB-L'Hospitalet’17 se traslada a L’Hospitalet para celebrar el principal evento del sector del Estado y uno de los principales de Europa que en la pasada edición atrajo 30.000 visitantes en un fin de semana y donde están presentes las mejores cerveceras en el ámbito nacional e internacional.

El Barcelona Beer Festival cerró su quinta edición igualando las cifras del año anterior y ampliando el número de cervezas artesanas seleccionadas y ofertadas, sobrepasando las 350. Con 1.500 acreditaciones emitidas que aportaron un gran rendimiento en las actividades de trabajo en red atestiguando el BBF como el indiscutible punto de encuentro de la cerveza artesana del país.

El BBF-L'Hospitalet’17, en su 6ª edición, ya prepara cervezas especiales y exclusivas, actividades para profesionales y tras el éxito del año pasado, la 2ª edición del Barcelona Beer Challenge, un concurso en expansión para elegir la mejor cerveza artesanal.

 

 Entre el 9 i el 26 de març gaudiu del QuintoTapa a L'Hospitalet

L'Associació Gastronòmica del Baix Llobregat presenta la 4a edició del Quintotapa, tot apostant pel producte de proximitat, amb 36 establiments participants i 57 tapes diferents. El calçot, la Carxofa Prat, la fava, el Pota blava o productes ecològics de Km0 tornaran a ser els protagonistes, entre el 9 i 26 de març, del QuintoTapa L’Hospitalet Km0. L’edició 2017 supera els participants de les edicions anteriors.El QuintoTapa L’Hospitalet va arrencar el 2014 apostant pels productes de temporada i de proximitat. El 2017 supera participants amb 36 restauradors de 5 que elaboraran fins a 57 propostes gastronòmiques amb els productes que tenim més a prop. A més a més, dissabte 25 de març podreu gaudir d'un Show Cooking a les 12 h amb les millors tapes de la ruta i un jurat format pels influencers de la ciutat ( Baco y Boca, Divinos Sabores, L’Hospitalet Gastronòmic i Yummy Barcelona), escollirà la millor proposta gastronòmica.

Més info a http://www.agtbaix.cat/

 

 
Love of Lesbian encapçala el cartell del Let's Festival!! del 10 de març al 8 d'abril a L'H

 

El Let's Festival arriba a L'Hospitalet partiendo la pana!! Del 10 de març al 8 d'abril en les sales 1 i 2 del Salamandra ens esperen 23 grups i artistes del panorama nacional. El bo i millor de cada casa.

Love of Lesbian encapçala cartell i segueixen entre d'altres  Fuel Fandango, Los Punsetes, Guadalupe Plata, Nudozurdo i Joana Serrat.


Más info a http://letsfestival.cat/