Del 10 al 27 de febrer "Día de Andalucía" a L'Hospitalet

La presentació del cartell de la trentena edició de les Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet, celebrat  divendres 10, marca l’inici de les activitats que culminaran el 25 i el 26 de febrer amb el Festival d’Entitats a La Farga. El programa combina els actes més tradicionals que s’han fet al llarg d’aquestes tres dècades amb novetats i nous actes que es duran a terme en altres espais i barris de la ciutat.

Llegeix més...

Del 24 al 26 de febrer "Ruta de Tapas Andaluzas"

Del 24 al 26 de febrer tindrà lloc la primera ruta de la tapa andalusa, amb la participació de 15 bars i restaurants dels barris del Centre, Sant Josep, Pubilla Cases, Can Serra i Bellvitge que oferiran tapes típicament andaluses i una canya per 2,5 euros.

 

 

 

 
"Recorreguts". Un passeig per l'obra de Margarita Andreu a la Tecla Sala. Fins el 28 de maig.

 

El Centre d’Art Tecla Sala dedica a Margarita Andreu l’exposició “Recorreguts”, un passeig per l’esperit de l’artista a través de les diferents arts que va conrear: fotografia, instal·lacions, gravats, vídeos, dibuixos i pintures que li van servir de suport per mostrar la constant reflexió sobre les relacions entre la llum i l’espai, el so, el color i la transparència. Aquesta manera de treballar va quedar palesa en la intervenció que va fer al tram soterrat de la Granvia l’any 2006.

 Amb una cinquantena d’obres procedents de la col·lecció particular de la família, de la Fundació Vila Casas i de l’Ateneu Barcelonès, el Centre d’Art Tecla Sala dóna a conèixer el treball d’una artista que va fer de l’espai públic el centre de la seva obra artística.

 Margarita Andreu (Cercs, 1953 – Barcelona, 2013) va ser una artista multidisciplinària que va dur a terme una recerca permanent sobre les percepcions i el lloc de cadascú davant el binomi espai-temps. La llum, el so o el color, els materials, la simbologia dels temes i l’espai urbà es transformen contínuament en les seves mans com un reflex dels canvis constants de la societat contemporània.

 Muntada amb un esperit didàctic, l’exposició “Recorreguts” s’estructura en set àmbits: De la pintura a l’espai; L’espai com a suport; El moviment; El color; La línia; El procés, i L’arxiu, que expliquen l’evolució i els processos creatius de l’artista.

 La mostra parteix de l’inici de l’artista, orientat cap al dibuix i la pintura amb el paisatge com activitat habitual. L’espai va ser un referent constant en el treball de Margarita Andreu, materialitzat en instal·lacions efímeres i adaptades a espais diversos però també relacionades amb el teixit urbà i l’arquitectura; la captació del moviment real i la percepció dels canvis.

 L’exposició ensenya també el procés de creació, amb el taller com a testimoni de la intensitat del treball de Margarita Andreu. Els documents que es conserven mostren la voluntat d’experimentació: apunts, llibretes amb anotacions, dibuixos, fotografies, proves, maquetes...

 Cal destacar l’espai dedicat a la intervenció realitzada al tram soterrat de la Granvia amb una obra videogràfica, dibuixos i proves fetes per l’artista i un audiovisual sobre aquest projecte.

 L’exposició, comissariada per Teresa Camps i Liliana Marín, s’inaugura dijous, 16 de febrer, a les 19.30 hores, i es podrà visitar fins al 28 de maig.