Del 10 al 27 de febrer "Día de Andalucía" a L'Hospitalet

Del 10 al 27 de febrer "Día de Andalucía" a L'Hospitalet

La presentació del cartell de la trentena edició de les Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet, celebrat divendres 10, marca l’inici de les activitats que culminaran el 25 i el 26 de febrer amb el Festival d’Entitats a La Farga. El programa combina els actes més tradicionals que s’han fet al llarg d’aquestes tres dècades amb novetats i nous actes que es duran a terme en altres espais i barris de la ciutat.

 

La Biblioteca Bellvitge participa a les jornades amb la presentació del fons de flamenc —17 de febrer, a les 19 hores—, un racó especialitzat que ha començat a formar-se i que esperen ampliar amb les aportacions de veïns i d’entitats fins a convertir-se en un referent del gènere.

La primera novetat són les càpsules de flamenc amb la participació de Cristina Odina & Helena de Castro (cante i guitarra), Diego Giménez i Juan López (cante i guitarra) i José Manuel Álvarez y Compañía (ball). El punt de partida serà l’Auditori Barradas —17 de febrer, a les 20 hores— on es podrà gaudir de tots tres espectacles cada 15 minuts.

Els mercats de la Florida, de Collblanc i de Santa Eulàlia actuaran de difusors de les jornades amb una mostra flamenca —18 de febrer, a les 12 hores—, a càrrec de diferents entitats andaluses, que funcionarà com una mena de flashmob. També el Centre Cultural Claveles oferirà una masterclass de ball flamenc —23 de febrer, a les 19 hores— a càrrec de l’Associació Cultural Andalusa Marismas del Guadalquivir, amb la col·laboració de l’Oficina Jove; mentre que el grup hospitalenc Sur d’Aki actuarà a la Sala 1 de la Salamandra —24 de febrer, a les 22 hores— per presentar el seu segon disc.

Com és habitual, el Teatre Joventut acollirà el XXXIV Memorial Antonio Mairena —18 de febrer, a les 21 hores— amb la participació de Jesús Méndez, Manuela Cordero i Lolo de Jerez, al cante; Antonio Carrión i Paco Garfia, a la guitarra, i David Romero, al ball.

El Festival d’Entitats, l’ofrena floral, la missa rociera i la degustació del plat típic andalús —el montadito de pringá, que oferirà el Centre de Formació d’Hostaleria de l’Ajuntament— ocuparan el cap de setmana a La Farga, amb el Festival de Radiolé —25 de febrer, a les 21.30 hores— i les actuacions, entre altres artistes, de Diana Navarro, Raúl el Balilla i Ecos del Rocío.